kerst recept waar je applaus voor krijgt

 


    Te beginnen met het voorgerecht




                          


                                  
     
HET HOOFDGERECHT
                                      Varkenshaas met                Champignonroomsaus
    


Benodigdheden:
4 varkenshaasjes
zout
peper
100 gr.boter
250 gram champignons
1 dl witte wijn
20 gr.bloem
200 ml.room

Braad de varkenshaas, ingewreven met zout en peper op de
gewone manier gaar in de hete boter. Neem het vlees uit
de pan en houd het warm. Leg in de achtergebleven braad-
boter de de in stukjes gesneden champignons,even aan-bakken. Voeg dan de wijn toe en laat die, met deksel op de pan, ca. 10 minuten heel zachtjes sudderen.
Maak de bloem aan met een gedeelte van de room.
Giet de rest van de room in de pan,roer enkele malen
goed door en voeg er dan de room met de bloem aan toe.
Roer nog even goed door en laat dit tot saus binden.
Snijd het vlees in dikke schuine plakken, giet een gedeelte van de saus erover en doe de rest er appart bij.
 
 
 
 
Doe daarbij groente die je lekker vindt, of maak verse appelmoes /stoofpeertjes. Kriel aardappeltjes of pasta
en een lekkere  rauwkost salade met bijvoorbeeld de volgende dressing: olijfolie, een eetlepel honing, die een zoete zachte smaak geeft aan de dressing afgemaakt met een zakje italiaanse kruiden van Calve, pijnboompitten,fetakaas,paprika, olijven en snoeptomaatjes.


                 Het toetje




        Smakelijk eten,
   en, O ja ik hoor het applaus al.






                                                                            



Geen opmerkingen: